Filtruoti pagal
Kaina €
Maksimali galia (W)
Lempučių skaičius
Šviesos srautas (lm)
Diametras (cm)
Aukštis (cm)
Galimybė reguliuoti kryptį
Nuotolinis valdymas
Valdymas per programėlę

Pakabinami šviestuvai

Rodoma 1-43 iš 4125 prekės(-ių)

Jei kambarių lubos gana aukštos, patalpai idealiai tinka pakabinami šviestuvai. Priklausomai nuo šviestuvo modelio, jie gali suteikti dinamiškumo visai erdvei arba (preciziškai pakabinti) sukurti nedideles šviesos saleles. Šie šviestuvai atgaivins namų interjerą, o, valdomi dimeriais, galės per kelias sekundes pakeisti ir kambaryje tvyrančią nuotaiką.

Renkantis pakabinamus šviestuvus, itin svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jų stilių, kaip jis bus įkomponuotas jūsų interjere, bet ir kokiame aukštyje jį geriausia kabinti, rinktis vieną, ar kelis.

Šviestuvo kabinimo aukštis

Siekiant optimalaus apšvietimo, būtina sumontuoti šviestuvą tinkamame aukštyje, kad gaubtas ar lemputės netrukdytų ir normaliai apšviestų reikalingą erdvę.

•    Jei ketinate kabinti šviestuvus virš virtuvės maisto gaminimo ar valgomojo stalo, lemputės turi būti maždaug 71 – 91 cm nuo stalo paviršiaus. Tokiame aukštyje jos nešvies tiesiai į akis.

•    Ketinate pakabinamą šviestuvą naudoti pagrindiniam apšvietimui? Tuomet kabinimo aukštis priklauso nuo kambario lubų. Jei sienų aukštis yra apie 2,4 m, tuomet šviestuvus geriausia kabinti 30 – 45 cm nuo lubų. Jei kambarys aukštesnis 30cm, kabinkite 7 cm žemiau (taisyklė išlieka ta pati ir kuo aukštesniam kambariui – kiekvienam trečdaliui metro reikėtų šviestuvą nuleisti 7 cm). Kitu atveju šviesa bus koncentruota tik prie lubų užuot apšvietus didžiąją dalį erdvės.

Gaubto spalva

Didelę reikšmę, kaip kambaryje sklis šviesa turi ir šviestuvo gaubtas.  Jei jis bus permatomas, tuomet šviesa galės sklisti netrukdomai, reikės mažiau papildomų šviestuvų. Kai gaubtas yra nepermatomas, tai apriboja šviesos spindulius, todėl jie nukreipiami tik į vieną, dažnai siaurą zoną. Tai pravartu norint sukurti atskiras šviesos salas, pavyzdžiui, apšviečiant valgomojo stalą.Šiandien pakabinami šviestuvai gali turėti įvairiausius gaubtus: rasite ne tik skirtingas spalvas, bet ir medžiagas. Jie gali būti iš aliuminio, betono, gipso, keramikos, medžio, todėl šiuos šviestuvus ir lengva pritaikyti įvairiuose interjeruose.

Product added to compare.