Straipsnių paieška

Biuras - daugiafunkcinė salė

Pagrindinė užduotis – buvusį durpių sandėlį perplanuoti į mokomosios paskirties salę. Svarbiausias momentas, kuriant interjerą,– tinkamai suplanuoti  funkcines zonas – bendrą mokymų erdvę, kuri transformuotųsi į konferencijų salę ir intymesnės erdvės reikalaujančią "skype" klasę bei mini virtuvę. Taipogi, buvo reikalingas atskiras koridorius. Atsižvelgus į tipišką sandėlio formą – stačiakampę patalpą su langais tik iš vienos pusės, buvo nuspręsta zonas atskirti tik dalinai, naudojant stiklo pertvaras. Taip į naujai suformuotą koridorių buvo "įleista" daugiau natūralios šviesos, išsaugomas erdvės pojūtis. Interjero stilistika turėjo atspindėti įmonės paskirtį ir šūkį– "we make it grow". Todėl buvo stengiamasi erdvei sukurti gamtišką, natūralistinį stilių. Tam buvo naudojami dekoro elementai- augalai, talpos su durpių pavyzdžiais, kurios tarnauja ir kaip mokymo priemonė. Pagrindinei sienai, skiriančiai koridorių, buvo pasirinkta ąžuolo lentų apdaila, kuri pabrėžia natūralumą ir kontrastuoja su pilku sienų ir lubų koloritu. Natūralistinis motyvas buvo gretinamas šalia pramoninių elementų. Tamsiai dažytos lubos buvo paliktos su atvirais ventiliacijos ortakiais, elektros laidai – paviršiniai, naudojami betoniniai ir metalo karkaso šviestuvai. Atsižvelgiant į visuomeninę paskirtį, buvo renkamos atsparios medžiagos-medžio imitacijos vinilinė danga, aukšto slėgio laminato stalų stalviršiai. Del akustikos "skype" klasėje buvo panaudotos garsą sugeriančios 3D sienų panelės, kurios tarnauja kaip ryškiaspalvis dekoras.

Įkelta 2017-09-12

Anksčiau peržiūrėtos

Nėra prekių

Meniu